De paarden van Stal de Elza Hoeve


Alina 

Nougatin x Arizona  http://www.allbreedpedigree.com/alina13

Nakomelingen: 

Yagudin 2008 (Arc Kossack)

Princess Dálmea 2009 (Ark Kossack)

Athos 2010 (Mythos)

Malika van de Elza Hoeve 2011 (Mythos)

Als 2 jarige geïmporteerd vanuit de Kossack Stud in Rusland. Ze is 3 seizoenen actief geweest in de rensport bij de Clover Stables waarna ze is ingezet als fokmerrie. Ze is in deze periode in eigendom van Annika gekomen. Wij zijn haar op gaan trainen voor de endurance. Dit seizoen is Alina met Nienke Wildschut uitgekomen op internationaal niveau en heeft een CEI* en een CEI** met goed resultaat uitgelopen. In Grolloo is Alina winnaar geworden van de klasse 4. 


Valentia 

Pogremok x Veranda http://www.allbreedpedigree.com/valentia13

nakomelingen:

Kowloon 1997

Vlychanda 2001 (Gzhat)

Prominent B 2008 (Sha-Peru)

Valkan van de Elza Hoeve 2009 (Sheikan Star)

Valianth van de Elza Hoeve 2011 (Mythos)

Valery van de Elza Hoeve 2012 (Mythos)


Van oorsprong ook gefokt op de Kossack Stud in Rusland maar in de buik van haar moeder al naar Nederland gekomen. Ze is jaren ingezet als fokmerrie en enkele van haar fokproducten hebben op de baan gelopen of zijn actief in de endurance. Haar moeder Veranda  is fokmerrie bij Forelock Arabians, een bekende stoeterij in Nieuwkoop. Valentia is aangekocht in 2008. Gewaardeerd om haar oude Russische renbloedlijnen hebben we besloten nog enkele veulens uit haar te fokken. Valkan van die Stal de Elza Hoeve is nu in eigendom van Donna Oudshoorn, zij behalen goede resultaten in de endurance. Valianth en Valery zijn nog in eigendom van Annika. Valianth wordt getraind voor de endurance en loopt op dit moment klasse 1 wedstrijden. Valery zal wegens een beenblessure als gevolg van een ongeluk op 1 jarige leeftijd niet uitkomen in de sport en wordt ingezet als fokmerrie en les- en coachingspaard. Valentia is inmiddels 24 jaar oud en geniet heerlijk van haar pensioen. Af en toe wordt zij nog ingezet voor een rustig ritje of een kinderpartijtje.


Volshebnaja Khan 

Depozit x Varna  http://www.allbreedpedigree.com/volshebnaja+khan 

De nieuwste aanwinst van stal de Elza Hoeve is Volshebnaja Khan, roepnaam Vos. Deze jonge merrie uit de endurance topper Depozit is een echte stoere kleine dame. Momenteel wordt ze rustig opgetraind voor komend seizoen. Ze zal uitgebracht worden door Tessa Wildschut.


Valianth van de Elza Hoeve

Mythos x Valentia  http://www.allbreedpedigree.com/valianth+van+de+elzahoeve

Gefokt op de elzahoeve en een deel van zijn jeugd opgegroeid in de heuvels van Frankrijk heeft deze ruin de looks en het formaat van zijn vader gekregen. Het is de oogappel van Annika. Met zijn 6 jaar oud heeft hij ruim de tijd gekregen om uit te groeien. Momenteel wordt hij rustig doorgetraind voor zijn volgende wedstrijd komend seizoen. Op 1 jarige leeftijd heeft Valianth meegedaan aan de amateurkeuring waar hij 2e in zijn categorie werd.

Stukje uit het artikel in AVS Magazine: 

78 inschrijvingen kende de amateurkeuring op Stal Groenendaal op 20 mei jongstleden en blijft daarmee erg populair. De éénjarige hengsten betraden als eerste de ring. De bruine Daya al Din (KAS Valdes x A.F. Antha) in eigendom van en gefokt door Danielle Biesenbeek uit Uitgeest mocht het oranje lint in ontvangst nemen. Tweede werd geplaatst Valianth v.d. Elza Hoeve. Deze Mythos zoon uit moeder Valentia is gefokt door en in eigendom van A. Bleeker uit Leiden.


Valery van de Elzahoeve

Mythos x Valentia  http://www.allbreedpedigree.com/valerie+van+de+elzahoeve

Nakomelingen:

Shanti’s Shamane 2016 (Shaho)

Deze mooie dame heeft het karakter van haar moeder. Zeer makkelijk, nergens bang voor en zeer stabiel in haar gedrag. Dit maakt haar tot een prachtig paard en goede moeder die zeer geliefd is bij iedereen. Haar beenblessure heeft lang moeten genezen maar Valery loopt inmiddels met plezier onder het zadel. Vorig jaar heeft ze een merrieveulen gekregen van Shaho: Shanti’s Shamane. Shamane is in eigendom van S. Frissen en groeit momenteel op in de heuvels van de Eiffel. Komend seizoen hopen we haar drachtig te krijgen van de hengst Drager:  http://www.allbreedpedigree.com/drager


King of Road

Grand Duc x ND’S Khabale  http://www.allbreedpedigree.com/king+of+road2

Last, but not least: King. Het vroegere sportpaard van Annika moest helaas vervroegd worden teruggetrokken uit de endurancesport wegens hartproblemen. Met veel plezier kijken we terug op zijn carrière waarbij hij klasse 3 startgerechtigd was. Hij gaf altijd 100 %  in de sport maar was ook voor alles inzetbaar, van ridderpaard tijdens een huwelijksaanzoek tot renpaard op een demokoers bij Duindigt. Nu met pensioen blijft hij nog steeds de enige echte koning van de Elza Hoeve en hij geniet van zijn eigen merries waar hij heel zorgzaam voor is. King wordt ingezet als coachingspaard en loopt af en toe nog onder het zadel voor heel licht werk.